Project Office

Maatwerk

Auditorium - Maatwerk

Voor het Universitair Ziekenhuis te Antwerpen (UZA) is het Gouverneur Kinsbergen auditorium uitgerust met nieuwe klapstoelen en klaptafels.

In tegenstelling tot de meeste nieuwe aula's, was dit een bestaande aula waarbij de opstelling in een boog is.  Het was dus niet mogelijk om alle klaptafels en klapstoelen vooraf te monteren.  Ze moesten in de ruimte uitgezet worden vermits iedere boog van iedere rij een andere radius heeft.  Samen met de fabrikant Dynamobel is voor deze opstelling een maatwerk klaptafel ontwikkeld.  Vermits de stoel die voor je staat, niet op dezelfde lijn zit, zijn de klaptafels afzonderlijk op de vloer gemonteerd.  Met een elegante voet schuift het blad achter de kolom weg. In de kolom is onderaan een stopcontact voorzien voor de gebruiker.

Het kleur van de wang van de stoel is afgestemd op de kleur van de schrijftafel in volkern.  Dit maakt het beeld langs achter bekeken iets rustiger dan wanneer de schrijftafel een andere kleur zou hebben en zou contracteren met de achterzijde van de stoel die zich ervoor bevindt.

In de zit van de stoel zijn ook speciale akoestische materialen opgenomen zodat ook bij een lege aula het geluid maximaal gedempt wordt.

Route naar het auditorium Kinsbergen